Avento Royal
En dan ons 1e project samen! Een retro caravan uit 1987, een Avento Royal, ‘ons’ Aafje.  Heerlijk om plannen te maken en te kijken wat de caravan allemaal te bieden had. Als snel hadden we onze plannen klaar. We besluiten de door de vorige eigenaar gemaakte enkele bedden,  er in te laten. De bedden kunnen overdag als lounge plek fungeren en ’s avonds tegen elkaar geschoven worden voor een fijn groot 2 persoons bed. De matrassen zijn goed en nauwelijks gebruikt, zonde om weg te gooien toch? Het hele idee van caravans opknappen is dat oude spullen een tweede kans krijgen en dan gooi je geen goede spullen weg vinden wij.  

Een licht behang op de muren en op de kastjes grijs en tarwegeel. We hebben bewust gekozen om niet naar de pot witte verf te grijpen. Eens iets anders proberen! Een warme, luxe uitstraling met een naturel palet. De gordijnen willen we vervangen voor vouwgordijnen in een naturel, linnen look. De kussens bekleden met een okergele velours met bruine, leren knopen. Voor de matrassen een leuk ribfluwelen stofje met een bloemetje. De badkamer opnieuw behangen en ook voorzien van een likje verf en een leuk tegeltje. 

Aan de slag dus! Behang en gordijntjes verwijderen, schoonmaken, schuren enzovoort. Het is altijd een klus om de voorbereidingen te doen maar het is nodig voor een goed eindresultaat.  Daarna heerlijk schilderen en behangen. Vouwgordijnen, uitdenken en naaien. Kussens stofferen en accessoires toevoegen. In het badkamertje een nieuwe plank met een betonlook en een houten fruitschaal als waskom. Alles weer aangesloten en het werkt weer als een tierelier. 

De keuken hebben we in een donkerdere tint geschilderd om een verschil in functie te duiden. Ook hebben we daar gekozen voor een scan behang die we hebben gesaust met afwasbare muurverf in plaats van het zelfde behang als in de rest van de caravan. Het zwarte luxaflexje maakt het helemaal af. Nu staat Aafje te wachten op een nieuwe eigenaar die er nog heerlijke vakanties mee kan beleven! 

Caravan in jouw stijl
Scroll naar boven